Vyhlídkové kadibudky

Vyhlídkové kadibudky
Veřejné toalety Bára a Bětka

Chlapci z pražského ateliéru H3T architekti splnili svůj slib, daný na toitoi night, a přes noc vybudovali v pražských parcích na Letné a Dívčích hradech vyhlídkové veřejné toalety.
Stojí jen pár metrů od veřejných promenád. Jde o veřejností hojně užívané prostory, kde obzvláště v letních měsících panuje čilý společenský ruch.
Celá plánovaná akce byla do poslední chvíle držena v tajnosti. WC je k dispozici veřejnosti, a to zcela zdarma. Provoz WC je zajišťován z nedaleké drogerie, kde je možnost zakoupení toaletního papíru. Ateliér H3T architekti chce tímto počinem upozornit na neomezené možnosti kultivace veřejných míst a veřejného života, ke které stačí jen nápad, nadšení pro dobrou věc a trocha peněz.

Veřejný prostor - nejen v Praze - postrádá celou řadu prvků základní vybavenosti - stále není dostatečně vstřícný k lidem, kteří jej chtějí využívat. Vzali jsme to jako výzvu. Na Letnou a Dívčí hrady jsme nainstalovali dvě sezónní kadibudky. Neměli jsme v úmyslu kompenzovat ignoranci vedení města, ale zábavnou formou ji zviditelnit. Objekt na Dívčích hradech je pouhou citací klasické formy - s bezkonkurenčním výhledem. Na Letné jsme se pokusili původní vzor interpretovat po svém. Použitý materiál je z valné většiny recyklovaný. Úspěšná instalace by se neobešla bez pomoci našich přátel. Obě stavby zmizely po několika týdnech, nicméně obě dostály svému účelu a našly si své návštěvníky.

Více informací >
23 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
:-)
martin daněk
23.10.10 10:50
Jo!
JFN
24.10.10 01:48
Na hrubý zadek,
Mlha
25.10.10 12:53
furt to řikám ...
Martin Cviček
25.10.10 03:12
divci hrady
jana
25.10.10 03:00
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od H3T Architekti