Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Rekonstrukce a přístavba mateřské školy

Autor: Janda + Zezula architekti | Martin Janda
Adresa: Frenštát pod Radhoštěm, Česká republika
Investor: Město Frenštát pod Radhoštěm
Realizace: 2010

Stávající budova mateřské školy byla plně využita a prostory neposkytovaly žádné další rezervy pro rozšíření. Objekt byl postaven v 70. letech minulého století v klasickém schématu tohoto typu zařízení. Tento  typologický druh byl běžně stavěný v 70. letech na celém území ČR. Budova sloužila svému účelu doposud, ale vzhledem k stavebně-technickým postupům v době její realizace, byly na budově velmi zřetelné stopy degradace stavebních částí a bylo nutno přistoupit k celkové sanaci a rekonstrukci stavby. Objekt je dvoupodlažní s technickým průlezným suterénem.
Nové rozšíření o nový pavilón je situováno v severozápadní části stávající zahrady. Stávající zahrada je poté celkově upravena a vybavena novým dětským mobiliářem.
Na začátku spolupráce investor nejprve zadal u architekta studii rozšíření provozu stávající MŠ do prostoru stávající rovné střechy - nově by se vybudovalo 3.np. Tato studie byla vzhledem k blízké platnosti vyhlášky č. 24/2008 Sb. zamítnuta. Na základě dalších konzultací, bylo nalezeno nové řešení ve vybudování nového dvoupodlažního nepodsklepeného pavilónu v severozápadní části uzavřeného areálu mateřské školy. Stavebním programem bylo dále dohodnuto, že dojde k celkové opravě stávající budovy spojené s drobnými stavebními úpravami. V průběhu dalších jednání vyplynul požadavek na úpravu stávající budovy v rámci řešení bezbariérovosti.
Stavba se nachází v centrální části Frenštátu, na ulici vedoucí z centra do zóny vyšší občanské vybavenosti. Terén stoupá jihovýchodním směrem kolmo na stávající budovu. Nová přístavba využívá prudké terénní vlny, která pozemek vymezuje na dvě úrovně v prostoru vstupu do budovy. Dále došlo k rekonstrukci příjezdové komunikace a celkové úpravě zahrady a dětských hřišť.
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Jan Kratochvíl, 15.10.10
Návštěvnost: 58267 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Listopad 2017
arrow
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.