Vila v Las Rozas

Vila v Las Rozas
A-cero představuje nový dům: Je postavený jako sestava objemů a ploch, úžasná hra, v níž se prolýnají hranice mezi uměním a architekturou.
V návaznosti na estetiku kanceláře A-cero definují v moderním postoji k navrhování tento konkrétní návrh hranolové objemy a prostupující se roviny s odkazy k sochařství.
Dům se nachází v Las Rozas, jednom z nejvýstavnějších předměstí Madridu. Lehce svažitá parcela má plochu 1368 m²; její sklon byl při návrhu využit k zasazení třípodlažního objektu (suterén, přízemí a první patro).
Přístup pro pěší je veden do přízemí, kde se také v pravé části objektu nachází většina prostor společenského charakteru: obývací pokoj, lounge a jídelna.
V levé části pak najdeme koupelnu, úklidovou místnost, atrium, kuchyň – pracovnu a spíž. V tomto podlaží se nachází také krytá terasa, jež navazuje na jídelnu. Vnitřní schodiště a výtah propojují toto podlaží se suterénem a prvním patrem.
První patro zabírá 273 m² a najdme zde dva dětské pokoje se šatnami, koupelnami a obytným prostorem; pokoj pro hosty s koupelnou, hlavní ložnici se dvěma šatnami a koupelnou; studovnu, jež je propojena můstkem s knihovnou (do níž lze vstoupit také z hlavní ložnice) a dvě malá atria.
V suterénu se nacházejí obslužné prostory, sklad, prostor pro zahradní techniku a kola, vnitřní plavecký bazén, posilovna, sauna, masážní pokoj, domácí kino a sklep.
Dům má k dispozici dva bazény a dvě jacuzzi (interiérové a exteriérové).
Interiéry se vyznačují plynoucím, transparentním členěním; dům je pohodlný, příjemný a prostorný.
Béžový mramor a bílé zdi i stropy vytvářejí světlý a jasný prostor; zvolené barvy navíc podtrhují prostornost domu. Hlavními principy, jež určovaly koncept stavby, bylo promyšlené řešení, funkčnost a kvalita: daly vzniknout domu, jenž odráží filosofii kanceláře a vyniká elegancí, moderností a jednoduchostí.
9 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
V takomto domy by sa mohli...
Martin Laho
19.10.10 04:47
Tot vse?
takyarchitekt
20.10.10 12:24
>> Tot vse...
gallina-scripsit
20.10.10 09:31
je fascinujuce...
rk
20.10.10 04:38
Pekne
Tomáš Gábor
22.10.10 09:51
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od A-cero