Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb
NOVY fullbanner
HLEDEJ v sekci     
Administrativní prostor firmy SHP

Autor: Eva Eichlerová, Milena Galátová
Adresa: Bohunická 50, Horní Heršpice, Brno, Česká republika | mapa
Investor: Stráský, Hustý a partneři s.r.o.
Projekt: 2004 Realizace: 2004-05

Návrh interiéru firmy SHP s.r.o. se zabýval vstupními a provozními prostory tří vrchních podlaží v pětipatrové administrativní budově.

Vstup je umístěn ve schodišti mezi 2. a 3. podlažím. Schodiště je v 1. a 2. podlaží užíváno více firmami. Naším úkolem bylo provozně rozdělit schodišťový prostor při zachování optického propojení. Tento úkol jsme vyřešily zavěšením velkých skleněných ploch do zrcadla schodiště a napojením skleněných vstupních dveří na podestě. Statické řešení bylo na investorovi, který se zabývá statikou stavebních a mostních konstrukcí.

Centrum dění se nachází ve třetím podlaží, kde je uprostřed dispozice přijímací a jednací část a prostor pro dokončení a expedici zakázek. Tématem zde bylo vytvořit dojem denního osvětlení a vzdušnosti-větrání, které zde chybí. Jsou zde orientovány vstupy do ředitelen a pracoven. Obklad stěn a dělící stěna jsou z mléčného skla, podél nich je v podhledu umístěno nepřímé liniové osvětlení. Nad jednacím stolem je atypicky řešené v podhledu vsazené svítidlo.

Nábytek je v bílém lesku, v pracovní části matný, šedozelená výmalba stěn koresponduje s barvou mléčného skla, podlaha je z bílého dlw.

Úkolem při řešení  interiéru 4.np bylo provozně i akusticky oddělit  jednotlivá pracoviště skupin a přitom zachovat charakter opticky propojených velkoprostorových kanceláří.  Navrhly jsme systém optického oddělení pracovních skupin do výšky sedícího člověka a čirých skleněných atypických příček do stropů.  Skleněné stěny jsou osazeny v nerezových lištách u podlahy a podhledu, místy přímo do nábytkových sestav. V návaznosti na atypicky navržený kancelářský nábytek a paravanové stěny vznikla optická hra mezi transparentními skleněnými stěnami a pevnými plochami. Čajová kuchyňka, jednací prostor a kopírovací centrum je přes skleněné stěny dostatečně prosvětleno, přestože se nalézá uprostřed dispozice. Opět zde používáme kombinaci melaminových desek a umakartu -  světle šedé barvy (kombinace mat, lesk). Nika kuchyňské linky osvěžuje prostor zelenou barvou, je osazena v sestavě úložných skříní.

V ploše celého pátého podlaží se nachází jednací a přednáškový sál se zázemím. Zde jsme se zabývaly možností rozdělení na dva samostané menší prostory a organizací uspořádání dispozice pro různé způsoby využití. Úkolem byla také prezentace realizací firmy. Stěny sálu jsou z velké části proskleny a skýtají krásný výhled na Brno.  Na zbývající plné stěny jsme umístily systém plechových obkladů s velkoformátovými fotografiemi mostů. Panely je možno zaměnovat, odsunout či  odstranit a plochy využít umístění výkresů či k projekci.





Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Jan Kratochvíl, 12.10.10
Návštěvnost: 47929 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
TOŽ MUFNA 12.10.10 16:48
Hezké! Marketa Hrůšová 12.10.10 18:56
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Listopad 2017
arrow
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.