Dřevo(do)stavba Klecany

Dřevo(do)stavba Klecany
Rodinný dům je dvoupodlažní objekt se sedlovou střechou rozdělený horizontálně na dvě bytové jednotky, z nichž jedna je v přízemí a druhá v podkroví. V současnosti je řešen přístup společně k oběma jednotkám průjezdem mezi rodinným domem a kůlnou situovanou na hranici pozemku. Projekt řeší oddělení přístupů k jednotlivým bytovým jednotkám, rozdělení pozemku a zvětšení bytové jednotky v podkroví. Přístup k bytové jednotce v přízemí zůstane průjezdem. Přístup k druhé jednotce je řešen přes přístavbu, která je situována na místě bývalé kůlny.
V přízemí přístavby je umístěna garáž, předsíň a schodiště vedoucí do mezipatra, kde se nachází šatna. Po dalších pár schodech vystoupáme do otevřeného obytného prostoru s kuchyní a jídelnou, který je spojen se stávajícím podkrovním bytem v místě štítové zdi nad průjezdem. Stávající průjezd je tudíž zastropen a vzniká zde možnost krytého stání pro bytovou jednotku v přízemí. Prostorná jídelna je osvětlená velkou prosklenou stěnou s výhledem do zahrady a přístupem na terasu. Směrem z ulice je zeď prolomena dvěma horizontálními okny, které osvětlují kuchyň a šatnu.
Sytě červená garáž s lehkou dřevěnou nástavbou s pultovou střechou záměrně kontrastují se stávajícím domem, který si tak zanechává proporce původního vesnického domu.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od ORESTA spol.s r.o.