Terasy Zdiby

Terasy Zdiby
Svažitý pozemek skloněný směrem k jihu se jevil jako ideální pro terasové domy s výhledem do údolí. Urbanisticky je pozemek rozdělen do dvou částí, které obsluhuje společná komunikace, jakási nezastřešená chodba, ze které jsou přístupné jednotlivé domy. Na každé straně jsou umístěny dva dvoupodlažní domy nad sebou.
Celá situace je pootočena o 40° tak, aby domy stály kolmo ke svahu terénu a získaly lepší výhledy směrem do zalesněného údolí.
Přístup na pozemek je řešen z horní ulice Pod Bílou skálou, který obsluhuje horní dva domy. Druhý vjezd je umístěn v ulici Šulkovna, ze kterého jsou přístupné spodní domy. Při vjezdu na pozemek jsou umístěny po dvou parkovacích místech na jednotku.
Celkově je stavba čtyř terasových rodinných domů řešena na 4 nadzemní podlaží s tím, že první a druhé jsou osazena přímo do svahu terénu, třetí je na terénu a čtvrté nad ním. Dům 1 a 2 mají v 1. NP ložnicové podlaží s výstupem na terasu na terénu a přechodem přímo do rozměrné zahrady a ve 2. NP mají společenské podlaží se vstupem do domu a výstupem na terasu a do malé části zahrady. Dům 3 a 4 mají ve 3. NP společenské podlaží se vstupem do domu a výstupem na terasu a do celé zahrady a ve 4. NP ložnicové podlaží s výstupem na terasu.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od ORESTA spol.s r.o.