Dům 4

Dům 4
Prvotní myšlenkou tohoto projektu bylo zasadit dům do přírodního prostředí residenční čtvrti, v níž je parcela situována. Díky tomu se z interiéru nabízejí úžasné výhledy na jezírka a zeleň, jež roste na společných venkovních plochách.
Prostorově je dům založen na hře dvou podélných objemů, které se vyznačují čistými povrchy, solidními materiály a výjimečnou kvalitou.
Verandy a pergoly – prostorové prvky, stejně jako samo stavění – propůjčují fasádě osobitost. Zastřešení se v podstatě vytrácí v podobě ploché střechy, která je výsledkem kreativního procesu. Čistota formy se přenáší také do konstrukčního řešení, materiálů i okolního prostředí a podporuje jednotu stavby a kontextu, v němž se nachází.
Hlavní vstup do domu se přizpůsobuje sklonu svahu. Uvnitř se nachází foyer, kuchyně, jídelna, pracovna, zásobovací a úklidová místnost, sedm ložnic s koupelnami, dvěma šatnami a s patiem.
V zadní části, oddělené velkou prosklenou plochou, se nachází obývací pokoj, jenž se otevírá do zahrady, k plaveckému bazénu a k přírodní scenerii. Tato část je obklopena zajímavými intervencemi v podobě zahradních úprav s jezírky a rozlehlou výsadbou stromů, jež lákají ptáky.
V exteriéru nalezneme cestičky pro pěší a centrální zelenou plochu s přirozenou, divokou vegetací, která dobře odolává místnímu klimatu. Dřevěné ploty společně se stromy a keři, jež jsou podél nich vysázeny, oddělují jednotlivé parcely – a vyznačují tedy přechod mezi soukromým a veřejným pozemkem.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Nádherné!
Beata Lenarcik
01.07.10 01:58
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od A-cero