Půdní byt Myslbekova

Půdní byt Myslbekova
Realizace:2008–2010
Užitná plocha:110 m2


Jedná se o půdní byt velikosti cca 110 m². Původně navrženou dispozici projektantem jsme s ohledem na interiér lehce poupravili - zejména koupelnu a kuchyni.
Celý interiér je laděn do jednoduché barevnosti. Na podlahu byla vybrána dřevěná mozaika z kouřového dubu na anglickou (pravidelnou) vazbu. Ostatní nábytek je díky tomu laděn do kombinace bílé a kouřové.
V hlavnímu obytnému pokoji dominuje kuchyně s velkým varným ostrůvkem. Zadní vysoké skříně maximálně využívají daný prostor, takže lednice je zapištěna do niky k chodbě, ostatní skříně už jsou pouze mělké. K jídelnímu koutu byla navržena nika, jejiž vnitřek je vytapetován kontrastní limetkovou tapetou s africkými vzory a imitací kůže. Jídelní stůl je rozkládací a pojme tak i více hostů. Knihovna - obývací stěna je tvořena systémem posuvných dveří z pískovaného zrcadla.
Dispozice koupelny byla navržena tak, aby bylo možné umístit vanu, velký sprchový kout a velké umyvadlo na desku. Povrch je z většiny tvořen cementovou stěrkou, sprchový kout je obložen velkoformátovou dlažbou s "mozaikovým" povrchem.
Přes celou šířku koupelny prochází nerezová nika. Střídmá barevnost je ozvláštněna oranžovou gumovou sprchou Agape. Vedle sprchy je vystavěna nika, do které je použit systém potravinové skříně - tedy výsuv. Stějně tak zrcadlo nad umyvadlem je posuvné a ukrývá mělké poličky pro kosmetiku. Největší výhodou koupelny jako takové je střešní okno (na elektrické ovládání). Koupelna má díky tomu přístup denního světla i přirozeného větrání i přesto, že je umístěna ve středu dispozice.
Hlavní ložnice je situována do dvora. Jedná se o poměrně malou místnost, z níž je přístupná samostatná šatna.
Terasa orientovaná do vnitrobloku osvětluje a prosluňuje vstupní centrální halu.
V hale byla na stěnu s dveřmi použita opět vinylová tapeta s imitací kůže a afrických vzorů, tentokrát ve světle šedém tónu.  Do haly je umístěna výrazná dekorace z brazilské liány.
Celkově je dispozice řešena s ohledem na dostatek úložného místa - samostaná šatna u ložnice pro oblečení denní potřeby, komora přístupná z haly pro sezónní oblečení a další, komora na domácí práce s pračkou a sušičkou a navíc ještě půda nad 1/2 celého bytu.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Perfektní
Beata Lenarcik
02.07.10 01:11
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od OOOOX s.r.o.