Rekonstrukce bytu U Smaltovny

Rekonstrukce bytu U Smaltovny
Jedná se o částečnou rekonstrukci bytu z 30. let v Holešovickém činžánku.
V bytě jsou zachovány původní prvky - jako vestavné botníky, úložné prostory atd. V devadesátých letech v bytě proběhla méně úspěšná rekonstrukce koupelny, toalety a předsíně. Zhruba po osmi, co v bytě žijeme, bylo třeba upravit už dodělávající koupelnu atd. Přistoupili jsme tedy k částečné rekonstrukci, která se týkala právě koupelny, toalety a předsíně. Rozhodli jsme se byt celkově barevně sjednotit, jako barvy byly vybrány světle a tmavě šedá - barva je úžasná v tom, že řpi každém denním světle hází jiný odstín - nekdy do hněda, nekdy do fialova, jindy naprosto šedá. Dala výborně vyniknout původním dubovým parketám z 30. let. Jako dominantní materiál pro pás koupelny, toalety a vstupní haly jsme vybrali cementovou stěrku.
V koupelně byla upravena dispozice, původní vanu nahradil velký sprchový kout, vznikla nika pro pračku a sušičku, naproti nika s policemi, takže samotná část koupelny je velmi jednoduchá. Nad umyvadlem vyniká zrcadlo v hrubém dřevěném rámu. Dlouho jsme hledali vhodný držák ručníku, aby byl dlouhý a dosáhl až do sprchy - nakonec jsme zvolili lankovou garnýž z Ikea.
Na toaletě jsou použity doplňky Agape - lankový systém pro zásobnkí papírů, držák toaletního papíru, držák štětky a zrcadlo. Na záchod byla jako doplňková barva ke stěrce zvolena tmavě šedá, aby vynikla bílá sanita.
Ve vstupní hale bylo umístěno velké zrcadlo. V rohu jsou ze stropu svěšeny háčky "Flying hooks", které jsou tématicky doplněny samolepkou od Domestic. Do koupelny a na toaletu byly osazeny skleněné posuvné dveře na přiznané nerezové kolejnici.
Ložnice zůstala kromě výmalby beze změn.
Obývací pokoj došel naplnění podle naše kréda - že každý by měl mít zařízený byt podle toho, co opravdu dělá....my sledujeme filmy..... takže jsme původní klasickou sedačku vyměnili za lehátka, která mají vícero využití - lze z nich udělat velké lůžko pro přespání návštěv. Další možností je "rohová" sofa, pro početnější návštěvy např. rodiny.
Na stěnu s televizí byly provedeny police pro dvd.
3 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Důmyslné
Beata Lenarcik
02.07.10 01:06
Detail
Beata Lenarcik
02.07.10 01:49
re: Detail
Radka Zedníková
08.07.10 11:38
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od OOOOX s.r.o.