Městský sportovní komplex Cendea del Galar

Městský sportovní komplex Cendea del Galar
Tým:Javier Galiana, Rodrigo Llano, Ismael Prieto, Jorge Garrudo, Christian Álvarez
Adresa: Calle de Camino del Soto, Esquíroz, Galar, Španělsko
Investor:Municipality of La Cendea de Galar, Navarra
Soutěž:2002
Realizace:2006 - 2007
Náklady:2 525 000 Euro


Projekt se nachází v okrajové čtvrti zvané Esquiroz, v podstatě na venkově, přesto v blízkosti velkého španělského města Pamplona.
Parcela je vymezena krajinou: otevřenými obilnými poli ze strany nížiny Cuenca de Pamplona a řekou Elorz, podél jejíchž břehů rostou stromy. Poblíž je však situováno také několik technických staveb, železnice, letiště Noain a plánovaná dálnice. Díky svému umístění může být sportovní komplex “čten” z různých pohledových úhlů; podle toho, zda se k němu přibližujeme pěšky, od obilných polí, ze směru dálnice nebo ze vzduchu.
Komplex rozšířil již existující plavecký bazén a “frontón” halu o několik nových sportovních zařízení. Větší objemy jsou na pozemku rozmístěny tak, aby sledovaly terénní uspořádání a zajistily maximum plochy pro venkovní dvůr.
Obslužné funkce jsou umístěny v pásu, který běží a zalamuje se, a definuje tak přilehlý dvůr a zároveň propojuje různé objemy. Rampa, jež začíná pod širým nebem a končí pod přetaženou střechou odděluje sportovce od fanoušků.
Projekt byl zadán po vítězství v soutěži, která se konala v prosinci 2002.

První etapa: 3643 m²
Druhá etapa: 1327 m²
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
amigos
ms
27.05.10 09:49
okna a travnik
stepan martinovsky
10.05.11 11:23
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Virai Arquitectos