Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb
JAP
HLEDEJ v sekci     
SKUB - škola Bakkegaarden

Autor: CEBRA architecture | Mikkel Frost, Kolja Nielsen, Carsten Primdahl
Spolupráce: Soren Robert Lund Architects
Adresa: Skolebakken 20, Gentofte, Dánsko | mapa
Investor: město Gentofte
Realizace: 2003 - 2005 Plocha pozemku: 8000 m²

Projekt kombinuje development, přestavbu i dostavbu a je součástí rozvojového programu, který zahrnuje všechny školy ve městě Gentofte. Jeho součástí je přestavba stávající školy, stejně jako přístavba o rozloze přibližně 1800 m², jež obsahuje sportovní centrum, přednáškovou halu (auditorium) a jídelnu.
Nový objekt funguje jako jakási krajina, se školou se propojuje na několika úrovních a vytváří nové prostory pro školní i volnočasové aktivity. Nové sportovní centrum, auditorium v hlavní budově, vzdělávací centrum ve staré tělocvičně, kavárna a ateliéry v pavilonu jsou vzájemně provázány a fungují jako jeden koherentní prostor určený společným aktivitám. Střecha objektu vytváří vyvýšené školní nádvoří, které se otevítá novým možnostem využití venkovních prostor. Ze střechy se nabízí spojení dolů k hlavním přístupovým cestám, k pavilonu s ateliéry a ke hřišti, stejně jako k internátu a projektovým učebnám.
Venkovní plochy představují významnou část vzdělávacích prostor školy. Snadný přístup ze školní budovy ven hrál v návrhu zásadní význam. Otevřením školy se budou vnitřní a venkovní prostory z pohledu vzdělávacího procesu vzájemně přirozeně ovlivňovat. Venkovní zařízení by měla navozovat pocit jistoty ale zároveň představovat výzvu, již by bylo možné definovat mnoha různými způsoby a v mnoha vztazích.
S novým sportovním centrem už Bakkegaarden není jen školou, ale stává se fórem, kde se škola setkává s místní komunitou. Díky cetrálnímu umístění se ze sportoviště stane pulzující srdce komplexu, přirozené místo setkávání žáků i zaměstnanců, stejně jako dalších návštěvníků využívajících prostory ve volném čase od brzkého rána do noci.
Autoři se u tohoto projektu soustředili na trvalý rozvoj, u nějž se hodnoty školy, reálné představy i vize nových přístupů vzájemně ovlivňují. Bylo pro ně zásadní vytvořit otevřené pracovní prostředí, v němž je dán všem účastníkům prostor k tomu, aby během procesu tématu lépe porozuměli.
CEBRA projekt vytvořila ve spolupráci s kanceláří SRL Architects.
Zdroj: Autorská zpráva
Vložil: Kateřina Lopatová, 01.03.10
Návštěvnost: 41905 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Září 2017
arrow
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.