Interiér bytu, Brno - ul. Cacovická

Interiér bytu, Brno - ul. Cacovická
Adresa: Cacovická, Brno, Česká republika
Realizace:09/2008 - 07/2009
Užitná plocha:141 m2


Poprvé jsem byt viděla když byl ještě v hrubé stavbě. Byla jsem příjemně překvapena nejen jeho velikostí, ale především fascinujícím výhledem na lom a vysílač na Hádech. Dost se mi líbilo i to, že celá novostavba bytového domu je vrostlá do původní uliční zástavby. Dalším pozitivním zjištěním byla skutečnost, že byt má dostatečné zázemí. Náleží k němu totiž kromě sklepní kóje v přízemí domu i garáž a jedno kryté parkovací stání. K objektu navíc přiléhá pozemek zahrady, táhnoucí se až k hraně srázu do údolí řeky Svitavy.
Majitelé bytu museli zadání formulovat velmi rychle, protože stavba bytového domu se rychle dokončovala. Na zapracování klientských změn bylo tedy poměrně málo času. Upravila se dispozice - přidal se jeden záchod a jedno umyvadlo, pračka se odsunula z koupelny, zrušila se komora, změnilo se místo pro kuchyni, našlo se místo pro krb i prostor pro domácí pracovnu. Klienti byli skvělí a za provedení změn ostře lobovali u developera i u stavební firmy.
Poměrně rychle se podařilo vybrat a sladit dubovou mozaikovou podlahu, epoxidovou béžovou stěrku, dveře dýhované březovou dýhou a béžovo-zelené keramické obklady. Dodávka jednotlivých částí byla jakousi symbiózou architektkou prověřených dodavatelů (podlahy, krb se stěrkou, dveře, světla) a firmami spolupracujícími se stavbou (obklady, malby a tapety, zednické, instalatérské a elektromontážní práce). Samostatnou částí pak byla realizace atypických částí interiéru. Bylo potřeba především racionálně uspořádat prostory uvnitř vestavěných skříní a ve skříňkách v kuchyni, protože byt nemá žádnou komoru ani šatnu. Typické části interiéru jako byly např. židle nebo sedačka se vybíraly nejen s ohledem na vzhled, ale majitel bral na zřetel také jejich pohodlnost. Paní bytu si pro změnu pohlídala dotažení bytových doplňků a textilií. Oba společně vybrali po nastěhování obraz nad sedačku do obýváku, který nakonec zcela ovládá hlavní obytný prostor. Autorem malby je Petr Kvíčala, který mě na počátku ke klientovi přivedl.
podrobněji vyjde v časopise Pěkné bydlení 2010 / 3
14 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
tv
zv
22.02.10 02:20
zv
rk
22.02.10 07:21
tv
majitel
23.02.10 10:30
LED TV
šárka
24.02.10 07:01
krb
t d
24.02.10 11:21
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Jana Štěrbáková