Kancelářská budova icub

Kancelářská budova icub
Autor: BKK-3
Adresa: Milleniumpark 9, Lustenau, Rakousko
Investor:icub Investment GmbH
Projekt:2002-05
Realizace:2004-05


„icub“ je zkratka pro inkubátor – což v lékařském jazyce znamená termostat pro nedonošené děti. V přeneseném slova smyslu se totéž odehrává i zde. Mladé výzkumné firmy mají v icub ideální podmínky ke svému růstu. Do této průmyslové, technologické a výzkumné stavby jsou umístěny firmy ve stádiu zakládání, přenesenými slovy jsou zde “vysazeny“, a za pomocí celé řady sekundárních funkcí je o ně pečováno.
K tomu patří také architektonická infrastruktura jako seminární místnosti, odpočinková místnost a kavárna, ale také podpůrné zázemí pro management. Poněvadž uživateli jsou především malé inovativní firmy, bylo obzvlášť důležité vytvořil komunikativní společné prostory. Tato místa k setkávání, která se sdružují kolem  prostoru otevřeného přes všechna patra, mají pomoct mobilizovat tvůrčí síly. Staly se z nich důležité spojovací zóny, ale kvůli svým otevřeným průhledům do kanceláří nejsou využívány pouze k přestávkám a odpočinku.
Developerův záměr pramení ze zkušenosti, že úspěšný podnik poroste a brzy bude potřebovat pronajmout více plochy. icub tak není koncipováno pouze jako výzkumné centrum, ale také zdroj budoucích nájemců v dalších projektech. Nájemci v icub pochopitelně mohou spolurozhodovat o půdorysném řešení přizpůsobenému přesně jejich potřebám, čímž vzniká silné pouto mezi uživatelem s projektem.
Kancelářské jednotky mohou být flexibilně rozděleny do velmi malých částí a nabízí také široké technické zázemí, které je potřeba k výzkumné činnosti firem. Jednotlivé kanceláře jsou velmi otevřené mezi sebou navzájem, ale i navenek směrem do vorarlberské hornaté krajiny. icub se nachází v Millennium Park v Lustenau a díky svému specifickému využití ve svém okolí zaujímá autonomní postavení.
BKK-3
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od BKK-3