Rodinný dům v Dobřichovicích

Rodinný dům v Dobřichovicích
Dům se nachází na mírně svažitém pozemku, který je situován ve vilové části Dobřichovic, Brunšově. Lokalita je umístěna v blízkosti lesa a jednotlivé vily jsou zelení přímo obklopeny.
Pozemek ovládají tři vysoké duby s úzkou korunou, které jsou umístěny zhruba uprostřed parcely. Dům je na pozemek umístěn tak, aby co nejlépe stromy doplňoval a aby s nimi byl propojen výhledy a průhledy. Půdorys domu je ve tvaru písmene T, které se "vznáší" nad pozemkem a nenarušuje přirozenou modelaci terénu.

Dům je dvoupodlažní s částečným polozapuštěným suterénem.
Vstup s průhledem do zahrady rozděluje dům na 2 hlavní hmoty. Ve větší společné je hlavní obytný prostor s jídelnou a kuchyní a terasou orientovanou do zahrady. V přední části u vstupu je pokoj pro hosta, pracovna a sklad. V druhém křídle jsou dva dětské pokoje a ložnice s koupelnou. V suterénu je kotelna, prádelna a skladové zázemí. V návaznosti na dům jsou pod vykonzolovanou částí domu dvě parkovací stání.

Velká okna ve společných obytných prostorech propojují dům se zahradou a s jednotlivými stromy.

Svislé nosné konstrukce jsou zděné. Suterén a na něho navazující zídky jsou z betonových pohledových tvárnic. Vykonzolované části domu jsou podepřeny ocelovými pozinko- vanými sloupy. Stropy jsou železobetonové monolitické.
Okna a vstupní dveře jsou dřevěná. Na podlaze jsou dubové olejované parkety a ve vstupní hale a v suterénu je kletovaný beton.
Vestavěný nábytek je lakovaný v barvě vnitřních omítek.
Fasáda domu je z hnědého břizolitu. Atika zůstává z pohledového betonu, neoplechovaná.
Markéta Cajthamlová
5 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
no
rk
02.12.09 01:56
neschází něco
Hukl
02.12.09 10:04
nepochopím
vladislav kralicek
03.12.09 12:04
okna
03.12.09 02:15
Malo mista
mik
05.10.11 11:31
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Markéta Cajthamlová, Lenka Brožová Krušinová