RD Domesi – Ptice

RD Domesi – Ptice
Objekt dřevostavby s dispozicí 5+kk je umístěn na nevelké rohové parcele, která je ze dvou stran ohraničena ulicí. Směrem na jih, kam pozemek mírně stoupá, je velmi blízko na druhé parcele umístěn další rodinný dům. Proto je odstup objektu od severní podélné hranice pozemku menší, aby pozemek mohl před objektem na jižní straně nabídnout co nejvíce volného prostoru. Dům je spolu s krytým carportem a skladem architektonicky koncipován jako jeden celek, což zabezpečuje praktické využívání vstupního prostoru za každého počasí.
Opticky je stavba členěna na tři části, které jsou také vyjádřeny odlišnými materiály. Prvním je v přízemí omítnutá stěna, opticky koncipovaná do tvaru L, která vybíhá z půdorysu a venkovní prostor opticky vymezuje. Horní hmota je jednoduchá kostka s dřevěnou fasádou ze sibiřského olejovaného modřínu, kterou od omítnuté stěny odděluje prostřední barevná část krytá červenými cementovláknitými deskami.
Dispozice je jednoduchá a praktická. V přízemí se otevírá jeden obytný prostor a samostatná pracovna, nahoře jsou pak 3 pokoje a koupelna.
21 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
domesi - uzasne!!!
Matej Farkas
03.08.09 04:06
domesi - normalni!!!
Jan Sommer
03.08.09 07:38
Taktak
Jeník
03.08.09 11:13
offtopic k tematu
karel kriz
04.08.09 12:42
ti zlí kritici, míchající krabice
Václav
04.08.09 07:07
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Prodesi