Silvie Underwear

Silvie Underwear
Adresa: prodejní pasáž Terno, Zlín, Česká republika
Realizace:2006


Obchod se spodním prádlem je navržen do nově otevřené prodejní pasáže na okraji Zlína. Požadavkem investora bylo vytvořit prostor, který by se lišil od okolních tradičně řešených interiérů a nalákal tak zákazníky ke vstupu. Vzhledem k poměrně nízkému rozpočtu, byly stavební práce většinou prováděny za pomoci různých drobných živnostníků - řemeslníků. Což si vyžádalo daleko vyšší nasazení při autorském dohledu.
Řadové kóje skeletového objektu prodejní pasáže byly od sebe odděleny pouze sádrokartonovými příčkami, které neumožňovaly přímé uchycení věšáků či polic se zbožím. Proto byly do prostoru vloženy panely se ztužením, do kterých bylo možné ukotvit laserem řezané konzoly pro vystavení zboží. Panely přechází v příčky oddělující prodejnu od kabinek a malého skladu. Z důvodu maximálního využití prostoru, při dodržení lehkosti a vzdušnosti interiéru, byly do vnitřního prostoru umístěny 3 boxy. Ty rozšiřují plochu pro vystavení zboží a současně ve svých útrobách poskytují další skladovací prostory.
Z boční stěny do prostoru vyrůstá levitující pult, jehož ocelová konstrukce je obložena dřevotřískovými deskami a opatřena nátěrem.
Pro nátěr celého interiéru byla použita bílá barva, která je symbolem čistoty a elegance. Bílá barva sjednocuje interiér a dává vyniknout barevnému zboží. Osvětlení je řešeno bílými zářivkami v kombinaci s modrými, které jsou skryté v nikách. Dochází tak k jemnému změkčení prostoru.
Rozvody vzduchotechniky zůstaly odhaleny a kontrastně oživují jemný prostor prodejny.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Next Level Studio