Vila v Držovicích

Vila v Držovicích
     Stavební parcela  se nachází na okraji hanácké vesnice Držovice v území s novou zástavbou katalogových rodinných domů. Rovinatý pozemek orientovaný k jihu byl určující pro řešení domu. Komunikační a obslužné prostory jsou situovány na severní stranu, zatímco obytné prostory jsou otevřeny na jih do zahrady. Lapidární hmota domu kontrastuje s okolní zástavbou.
     Hlavní obytná část domu je řešena jako otevřený prostor - předěly mezi jednotlivými funkčními částmi  tvoří bloky sanitárního jádra, kuchyňské linky  a krbu. Prosklená jižní stěna navazuje na venkovní terasu s bazénem a zahradu. U severní fasády jsou situovány zádveří, spíž, domácí práce a schodiště do patra. Klidová část s ložnicemi a koupelnou je umístěna do patra.
     Konstrukční systém domu je zděný s monolitickými betonovými stropy. Obvodový plášť domu je ze zdiva Porotherm s vnějším zateplením a fasádním obkladem smrkovými latěmi. Okna jsou dřevěná s povrchovou úpravou šedým lakem. Dům je vytápěn plynovým kotlem, komfort vnitřního prostředí zajišťuje rekuperace vzduchu a klimatizace.
27 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Interier
Václav Kosnar
11.06.09 07:55
čistota
alzah
11.06.09 09:10
skvely
blanch
11.06.09 09:51
tak se mi zdá
Lukáš Michek
11.06.09 10:50
Interier
Jiri Zivec
11.06.09 10:51
zobrazit všechny komentáře