Rodinný dům Opava-Jaktař

Rodinný dům Opava-Jaktař
Pozemek se nachází na severozápadním okraji města Opavy. Mírně se svažuje směrem k severu. Přístup je ze severní strany, na jih je výhled na Opavskou pahorkatinu. 
Rodinný dům tvoří dvě základní hmoty. Přízemní, dřevěná obsahující společenskou část domu a dvoupodlažní, zděná s ložnicemi. Na základní hmoty navazuje dřevěná pergola krytého stání s boudou pro kola a pergola obytné terasy s vířivou vanou. Všechny objemy rodinného domu jsou "sevřené", sjednocené vybíhajícími kamennými zdmi.
Nosnou konstrukci stěn dřevostavby tvoří dřevěné fošny opláštěné osb deskami. Konstrukce střechy je tvořená v interiéru částečně přiznanými lepenými trámy. Z exteriéru je dřevostavba obložena dřevem, v interiéru jsou použity předsazené sádrokartonové stěny v kombinaci s kamenným obkladem.
V I.NP je v podélné ose S-J umístěna kuchyně s jídelnou a obývacím pokojem s přímou návazností na venkovní sezení na terase. Na tuto provozní osu navazují prostory rodičů s hygienickým zázemím, šatnou a koupelnou s vestavěnou saunou..
Ve II.NP jsou situovány pokoje pro děti s vlastním hygienickým zázemím.

Stavba získala Čestné uznání v soutěži Stavba Moravskoslezského kraje 2009 v kategorii Rodinné domy.
10 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
moc
dan
11.06.09 01:53
Krásné
banditos
11.06.09 09:44
ale no taaaaak ...
Martin Šťastný
11.06.09 09:54
ma to atmosferu
blanch
11.06.09 09:50
je toho fakt moc...
Tomáš Vinopal
11.06.09 09:44
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od ATELIER 38 s.r.o.