Interiér obchodu YOU&ME

Interiér obchodu YOU&ME
Adresa: pasáž Černá růže, Příkopy, Praha, Česká republika
Realizace:2005
Užitná plocha:59 m2
Náklady:300 000 CZK


Pro obchod se značkovou dámskou konfekcí jsme navrhli individuální interiér. Snažili jsme se najít odpovídající koncepci způsobu prodeje oděvů, která by byla konkurenceschopná v unifikovaném prostředí globalizovaných řetězců a nabídla individuální alternativu pro ty, kteří se nechtějí podřídit masovému diktátu trendů.
Neutrální, světlé, monochromní prostředí ustupuje do pozadí a dává vyniknout různorodé mozaice materiálů a barev sezónních kolekcí oděvů. Středem prostoru je koncentrované skladiště zboží, záměrný chaos bezprostředně otevřený zákazníkovi. Naopak stěny po obvodu jsou vyhrazené pro vlajkové kusy. Všechny výrobky jsou tak volně k prohlédnutí, což vytváří iluzi hledání toho pravého kusu ve vlastní šatně a smazává bariéru mezi zákazníkem a prodavačem. Minimalizované zázemí s nutnou technologií prodeje je redukováno na pult a několik skříní, integrovaných i s kabinami do boční stěny. Zázemí doplňuje nezbytné zrcadlo a pohovka.
S minimem prostředků jsme se snažili dosáhnout maximálního dojmu. Volili jsme základní materiály a běžné technologie, ale snažili jsme se je použít v nestandardním měřítku a bez klasických detailů. Bílé matné nátěry a lamina, černé lesklé nátěry a lamina jsou doplněny kompaktem a dřevěným masivem.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Tomáš Straka, Jan Srna