Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb
NOVY fullbanner
HLEDEJ v sekci     
Burgus Invest
Interiér kanceláří v polyfunkčním domě

Autor: PLATFORMA architekti | David Průša
Spoluautor: Radomír Otýpka
Adresa: Stodolní 342/1, Ostrava, Česká republika
Realizace: 2008 Užitná plocha: 178 m²

Interiérové řešení vychází z požadavku investora na moderní vzezření prostoru. Koncepce se opírá o moderní pojetí kancelářského prostoru, tzv. Third Place, to znamená, že prostor je navržen jako zázemí pro fluktuaci pracovníků na jednotlivých pracovních místech.
Návrh reaguje na cenové a funkční požadavky investora. Prostor  ej členěn na recepci, která je středo-bodem prostorové komunikace firmy, dále je rozdělen na jednací část a část pracovní. Všechny prostory jsou koncepčně propojeny a sjednoceny "jednolitou" podlahou a stropem. Toto sjednocení umocňují bílé stěny.  Podlaha je opatřena z důvodu akustického kobercem s vyšším a hustším chlupem, barvy kanárkově žluté.  Podhled je zavěšený bílý sadrokarton.
Recepce je pojata jako prostorový komunikační střed - foyer. Je tvořena černým pultem a obloukovou stěnou, která vytváří recepčnímu pultu záda a zároveň odděluje vstupní část od toalet. Oblouková stěna je rovněž opatřena kobercem v návaznosti na podlahu.
Jednací křídlo je rozděleno skleněnou přepážkou na prostory - zasedací místnost a hromadná kancelář (menší zasedací místnost). Větší prostor je jednací místnost pro 16 lidí a menší slouží jako jednací místnost nebo pracoviště pro 6 až 8 lidí.
Pracovní křídlo je v půli rozděleno stávajícím portálem na dvě sekce a každá má čtyři pracovní místa. Do budoucna je možnost v každé sekci vytvořit posezení.
Z celého prostoru je barevně a materiálově vydělen segment toalet a kuchyňky. Je  obložen červeným keramickým obkladem. Zárubně jsou z nerezu.
Hlavním osvětlením jsou vestavné kruhové downlighty. Jsou doplněny o závěsné svítidla nad jednacími a pracovními místy, aby vyhověly hygienické normě pro osvětlení kancelářských prostor. Prostor recepce je nasvícen přisazenými světly ve tvaru kvádru, které ve spojení s obloukovou stěnou za recepcí vytváří silné vizuální napětí.
Recepční pult, skleněná dělící příčka mezi jednacími místnostmi a prosklené dveře mezi recepcí a jednací místností dodány jako atyp.
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Jan Kratochvíl, 12.03.10
Návštěvnost: 49842 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Září 2017
arrow
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.