Spaladium Centar

Spaladium Centar
Sportovní a obchodní komplex Spaladium Centar se nachází v severní části Splitu v sousedství Poljudu, sportovního komplexu s fotbalovým hřištěm a plaveckým stadionem postaveného u příležitosti Středomořských her v roce 1979.
V komplexu Spaladium Centar je plánován stadion na házenou s kapacitou 12.000 diváků, wellness centrum, sky bar a luxusní restaurace v horním podlaží, ze které je výhled na celé město, jeho okolí a souostroví. Nově bude vybudováno 1.500 parkovacích míst. Včleněním obchodního centra do projektu je garantováno využití komplexu i v době, kdy v házenkářské hale nebudou probíhat žádné akce.
Samotná hala je navržená jako víceúčelová. Kromě její primární funkce, házené, může být využita i pro basketbal, tenis, volejbal, box, motokros a nesportovní akce, jako jsou veletrhy, konference, výstavy a koncerty.
Dokončení tohoto sportovního, zábavního, kulturního a rekreačního komplexu (které je plánováno na rok 2010) by mělo být impulsem pro posílení aktivit v severní části splitského poloostrova.
Při navrhování komplexu bylo dbáno na vyvážení vztahu horizontality a vertikality. Celý komlex připomíná letadlovou loď - plochu, na které se nachází řada atraktivních objemů a vertikální element slouží jako dominanta. komplex je vstupem do nové městské části a v budoucnu bude tvořit bránu do severního přístavu.
Komplex je tvarem integrován do kompaktní jednoty a jeho jednoduchý exteriér spojuje rozmanitou funkční náplň. 
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
kraaaaasne :)
bebe
27.02.09 06:55
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od 3LHD