CAFÉ ,,43“

Interiér kavárny v bytovém domě

CAFÉ ,,43“
Spoluautor: David Průša
Adresa: U soudu 1, Poruba, Ostrava, Česká republika
Realizace:2009
Užitná plocha:142 m2


Tento návrh vytváří koncepci vnitřních prostorů nekuřácké kavárny na ulici Francouzská v komplexu novostaveb bytových domů ,,Nová Poruba" v Ostravě.

Koncepční a materiálové řešení
Interiérové řešení vychází z požadavku investora na moderní vzezření prostoru kavárny, který by měl sloužit jednak jako klasická kavárna a jednak jako pracovně setkávací prostor,  tzv. "third place".
Srdcem celé kavárny je monolitický bar kopírující členění prostoru do písmene L. Bar je tvořen organickým tvarem, čímž se vymezuje proti zbytku kavárny a stává se dominantou celého prostoru. Je tvořen wedi deskami s povrchovou úpravou ve vysoce leštěném benátském štuku, barvy černé. Pracovní prostor za barem je barevně a materiálově oddělen od samotné skořepiny baru. Je pojednán v lesklém černém laminu. Sezení je v centrální části řešeno stoly a židlemi. Pracovní desky stolů jsou větší než bývá obvyklé z důvodu zvětšení pracovní plochy při případné práci s počítačem. V obou zakončeních prostoru ve tvaru písmene L jsou umístěny sedací soupravy a tím je vytvořeno přirozené jednací místo s uvolněnou domácí atmosférou.
Podlaha je v celém prostoru řešena epoxidovou stěrkou.  Na stropě je SDK podhled. V podhledu jsou po krajích kapsy na osvětlení, vzduchotechniku a audio.  Stěna za barem a boční stěny jsou opatřeny tapetou s dekorativním motivem, jako kontrast k čisté a uniformní koncepci již zmíněných prvků prostoru.
Celkově interiér působí svěžím stimulujícím dojmem.  Převažující barva je neapolská žluť na stěnách (v dekoru) a podlaze, která vytváří prostředí pro barevný akcent baru a stěn kolem něj.
Hlavním osvětlením je 32 kusů závěsných světel Massive doplněných o křišťálové lustry, které navozují dojem luxusu a vnášejí do prostoru retro prvek, čímž vytváří napětí s moderním tvarem baru a progresivní výmalbou stěn. V podhledu je had z LED diod, který vytváří ambientní světlo a iluzi, že strop levituje. Police za barem budou taktéž nasvíceny LED diodami.
6 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
hmm
Pavel Buryska
19.02.09 06:11
mno nevim nevim...
mIkI_n
06.03.09 02:41
Chvála
Nikol
08.03.09 05:11
ooo
Ondru
13.09.09 09:45
congratulations!
zbyna
31.10.09 04:18
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od PLATFORMA architekti