Neil Barrett Flagship Store

Neil Barrett Flagship Store
Adresa: 3-17-6 Minami aoyama, Minato-ku, Tokio, Japonsko
Investor:Neil Barrett
Realizace:2008


Výjimečná móda, výjimečný design. O toto spojení se pokusila svou novou realizací v centru Tokia Zaha Hadid. Návrh vybavení vlajkové lodi módní značky Neil Barrett se nese ve stejném duchu jako móda, kterou nabízí: minimalistický střih, jemné řasení, rafinované výřezy a výstřihy, to vše se promítlo i do finálního designu interiéru luxusního butiku.

Více než o definování jedné místnosti se autoři snažili za pomoci designových prvků vytvořit jakousi obchodní pasáž umožňující zákazníkům vychutnat si prostor z různých pohledů a ve více interpretacích.
Originální organicky formované kusy nábytku instalované v klíčových bodech místností vytváří na sebe navazující sekvenci zužujících se a otevírajících se prostor. Jednotlivé prvky zařízení interiéru balancují na hranici architektury a skulptury, jejíž kompaktní masa se rozlévá, dělí a vrství do podoby polic, lavic a sedadel.

Vybavení i celkové ladění butiku si pohrává s komplementární charakteristikou a souvisejícím dualismem mezi mužem a ženou. Tato myšlenka se odráží ve volbě materiálů, výběru jejich struktury i barevnosti. Zatímco jednotlivé kusy mobiliáře v přízemí jsou navrženy jako silné, dynamické až maskulinní formy, o patro výše zařízení interiéru vyjadřuje eleganci a jemnou ženskost křivek fluidního designu.
Tato hra mezi ženským a mužským světem je sledována skrze hlavní estetický koncept podpořený kontrastem hladkých bílých corianových prvků interiéru, syrového pohledového betonu a lesklé černé podlahy.

Dnes již nijak neobvyklý plně digitální proces navrhování v kombinaci s CNC frézami umožnil týmu architektů vytvořit sérii na sebe přesně navazujících corianových skořepin připravených k sestavení přímo na místě určení.


fotografie: © Virgile Simon Bertrand / virgilebertrand.com
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Zaha M. Hadid