Půdní byt v Dejvicích

Půdní byt v Dejvicích
Investor:Dejvice Apartments
Projekt:2005
Realizace:2005-2008
Užitná plocha:96 m2


Dvoupodlažní podkrovní byt o rozloze 96m2 s terasou v patře je součástí sítě Dejvice Apartments.
Původně byl navržen velký obytný prostor s ložnicí v patře. V průběhu výstavby došlo na přání klienta k změně dispozic. V zadní části obytného pokoje vznikla další ložnice s koupelnou.
Zadáním bylo vytvořit moderní světlý vzdušný byt s výraznými prvky. Toho jsme docílili použitím množství okenních otvorů - ve spodním patře zdvojenou řadou střešních oken, va patře horním posuvnými skleněnými stěnami. Pro maximální provzdušnění interiéru jsme jednotlivé pokoje propojili skleněnými posuvnými dveřmi a světlými malbami. K prosvětlení navíc slouží skleněný strop chodby v patře propouštějící světlo z okna na terase.
Do kontrastu k těmto čistým bílým plochám jsme postavili litinová otopná tělesa v retro stylu, průmyslová svítidla a především lakovanou betonovou stěrku, kterou jsme použili jak na stěny či podlahy v koupelnách, tak na pevný jídelní stůl. Křivka stolu koresponduje se zaoblením podlahy, kterou jsme navrhli z teakové průmyslové mozaiky. Stůl je ukončen zapuštěným svítidlem pro nasvětlení stropu v jídelně.
Z ložnice v patře jsme vytvořili přístup na terasu, a to jak z ložnice - trojděleným posuvným oknem, tak i samostatný z chodby, aby tak zůstalo soukromí ložnice neporušené návštěvami. Pro zjemnění působení hrubých povrchů podlah z cementové stěrky v ložnici jsme zjemnili použitím lehké záclony přes dvě celé stěny. Lehká textilie zajistí pocit soukromí jak z pohledu z terasu a vnitrobloku, tak i z vedlejší samostatné chodby na terasu.
Vana v horní - privátní koupelně je přisazená k okennímu parapetu a umožňuje tak v letních mesících koupel ve slunečních paprscích.
11 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
ano!
robert.zolak
06.06.08 12:36
je dobre
hetzer
06.06.08 02:12
stierky
robert.zolak
06.06.08 07:36
beton
Věra
06.06.08 11:10
krása
rubii
11.06.08 01:59
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od OOOOX s.r.o.