Klubovna korfbalového týmu Sporting West

Klubovna korfbalového týmu Sporting West
Autor: SeARCH
Adresa: Westergasfabriekterrein, Westerpark, Amsterdam, Nizozemí
Realizace:2000-06


Areál bývalých plynáren na západě Amsterdamu, který dlouhá léta zůstával bez povšimnutí, byl před nedávnem za účelem sportovních a rekreačních aktivit přetvořen na městský park. Stávající průmyslové objekty byly renovovány, aby mohly pojmout širokou škálu kulturních a společenských aktivit. Jeden nich, Ladderhouse (dříve využívaný pro skladování žebříků), byl transformován na klubovnu korfbalového týmu. Jedná se o malou stavbu obklopenou hřištěm, strom a okolními budovami.
Dům byl kompletně zrenovován, jeho původní tvar zůstal zachován a navíc byl rozšířen prosklenou přístavbou. V přízemí 'skleníkové' části je umístěna kantýna se společenskou místností. Na dřevěných platformách ležících na horních dvou úrovních jsou lávky pro čištění oken. Jasně zbarvený objem, který je volně postaven do původní budovy, v sobě ukrývá všechny zbývající části stavebního programu: barový pult, kuchyni, šatnu se záchody a další provozní a skladové prostory.
Projekt je ztělesněním vyvážené a účelné dispozice, kde je starému i novému přisuzována stejná důležitost.

autoři: Bjarne Mastenbroek, Ad Bogerman
spolupráce: Miguel Loos, Geert Vennix, Ton Gilissen, Michael Davis, Alan Lam, Matteo Fosso, Karlo Thornbury, Remco Wieringa, Inge Brouwer
klient: Stadsdeel Westerpark, Amsterdam
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
ehm
hetzer
14.05.08 01:14
no
thraal
16.05.08 10:47
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od SeARCH