Centrum volného času Nová Brumlovka

Centrum volného času Nová Brumlovka
Adresa: Vyskočilova, Michle, Praha, Česká republika
Investor:CVČ Nová Brumlovka a.s., developer Passerinvest Group
Projekt:2002
Realizace:2007


Novou Brumlovku jsme navrhli uprostřed administra- tivních budov BB Centra, na místě původní sportovní haly ze 70. let, která dožívala už pro převážně nesportovní aktivity. V nové budově welnes centra jsou ve dvou podlažích věnovaných sportu 3 univerzální sály pro různá cvičení a kurzy, fitness, 25metrový plavecký bazén se saunami a masážemi. Pultová střecha ve velmi mírném sklonu ukrývá před pohledy z vyšších administrativních budov zapuštěnou pobytovou terasu, navazující na aqua zónu o patro níž. V přízemí domu pod sportovním centrem jsou pak z obchodní pasáže přístupné dvě restaurace, pošta, drobné obchody se sportovními potřebami a bar.
Koncept domu byl utvářen tak, aby geometrický tvar vyrovnával menší objem, kterou oproti okolním administrativním budovám má a nepůsobil vůči nim v jakoby menším měřítku, výrazně jiná architektonická forma je podložena zcela jinou funkci. Obvodový plášť je kromě prosklených ploch orientovaných převážně na sever do ulice Vyskočilovy tvořen trapezovým perforovaným plechem. Ten má lomenou barvu proměnlivě reagující na různé denní světlo.
Ve druhém patře Brumlovky končí také nová lávka přes Vyskočilovu ulici. Dům je tak snadno dostupný i ze severní části areálu BB centra na druhé straně Vyskočilovy ulice, vnitřní eskalátor v pasáži tak slouží i pro ní.

Kapacity: restaurace 725 m², obchodní plochy 790 m², wellness centrum 3650 m², z toho bazén a termální zóna 950 m², 189 parkovacích stání v podzemí
4 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Material vnejsiho plaste
Tomas N.
08.02.08 01:58
Víc pro veřejný život?
js
27.08.08 10:32
Půdorysy
Ajun
23.03.13 11:02
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Aulík Fišer architekti