Symbio Orange Office

administrativní prostor firmy SYMBIO Digital

Symbio Orange Office
Adresa: Na Maninách 14, Holešovice, Praha, Česká republika
Investor:SYMBIO Digital, s.r.o.
Realizace:01/2007 - 05/2007


SYMBIO ORANGE OFFICE je prostor vytvořený pro významnou českou internetovou agenturu. Investor požadoval uplatnění corporate designu ve vizuální podobě interiéru a všestranné vyjádření charakteru mladé progresivní firmy.
Společným záměrem investora a architekta bylo vytvořit interier, který bude uvolněným a inspirativním pracovním prostředím podporujícím kreativitu. Spolu s tím jsme usilovali o odstranění klasických překážek bránících intenzivní a smysluplné komunikaci uvnitř firmy.
Koncepce prostoru je open-office s oddělenými místnostmi pro management, jednání a školení. Reprezentativní vstupní část se postupně rozvolňuje do otevřeného pracovního prostředí.
Tvarové a barevné řešení reprezentativní části vychází z corporate designu (preference oblých tvarů "molekul"; kombinace oranžové, černé a šedivé barvy). Barrisolová stěna zakrývá skladovací a technické prostory a odděluje open-office od kuchyňky a místa pro relaxaci.
Místnost managementu a zasedací místnost jsou od open-office odděleny skleněnou příčkou. Prostor tak zůstává pocitově propojen, nevzniká bariéra mezi vedením firmy a zaměstnanci; zároveň příčky zajišťují potřebný akustický útlum mezi místnostmi. Velkou zasedací místnost je možno rozdělit mobilní skleněnou příčkou na dvě menší z důvodu zvýšení variability využití. Skleněné příčky jsou vzorovány částečným pískováním.
5 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
open space vs kreativita
mat127
27.10.07 01:27
Hmmm
king
08.11.07 10:17
open space vs kreativita
skutik
08.11.07 12:16
space kýč?
Petr
08.11.07 03:46
Mě se to líbí
Grafik
09.11.07 11:23
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od SKUTEK architecture