Administrativní a skladový objekt společnosti Bextra

Administrativní a skladový objekt společnosti Bextra
Adresa: Místecká 2933/111, Vítkovice, Ostrava, Česká republika
Investor:Bextra, s.r.o.
Realizace:9.9.2006
Zastavěná plocha:2450 m2


Objednatel a generální projektant: HUTNÍ PROJEKT OSTRAVA a.s.


Objekt
Základní koncepce návrhu je oddělení obou hmot (haly a administrativy) do dvou jasně definovaných objektů. Dialog mezi statickou a dynamickou hmotou. Dialog mezi statickým skladem a dynamikou prodeje.
Hmota haly je řešena s ohledem na možnost variabilního členění vnitřního prostoru, který se propisuje do obvodového pláště v podobě copilitových stěn v poměru 1/3 : 2/3. Tyto stěny se staly hlavním výrazovým prvkem haly společně s propracovaným detailem, který je patrný v celém objektu. Celek má jednotný charakter jasné kubické hmoty.
Koncepce hmot administrativy vychází z rozpohybovaní jednotlivých ucelených vnitřních prostorů. Hry vysunutých, těžkých, podporovaných a zasunutých, křehkých, nesoucích hmot, které váže dynamická linie vysunutá do cesty, jako prvek reagující na ulici Místecká. Svým dramatem vyložení dává jasně najevo energii, jasný směr, impuls, který je patrný v celé firmě dík jejímu majiteli. Vysunutá část je "orlím hnízdem" splněných cílů či připravovaných vizí. Linie dřeva celek drží pohromadě a z venkovních prostorů se propisuje do interiéru.

Interiér
Řešení je o jednoduchosti a použitých materiálech, jejich prolínání, vymezování hranic v prostoru. Užitný interiér jako výstavní prostor firmy. Celek je doplněn o tématické obrazy a vnitřní navigaci v kontextu firemní grafiky (návrh a realizace Mga. Alena Sroková).
DAD
Objekt získal ocenění v regionálních soutěžích:
DŮM ROKU 2006 OSTRAVY
ČESTNÉ UZNÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE v kategorii průmyslové stavby

V objektu je možná prohlídka po domluvě: www.ibextra.cz
5 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
detail
Martin Cviček
03.11.07 11:18
odpověd
DAD
04.11.07 01:30
fasáda
Filip Molčan
19.12.07 12:23
FASADA
DAD
02.01.08 05:09
skladba fasády
m.hamrova
19.11.09 12:27
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od PROJEKTSTUDIO