Rodinný dům v Horní Lhotě

Rodinný dům v Horní Lhotě
Projekt:2002
Realizace:2005-06
Zastavěná plocha:148 m2
Obestavěný prostor:977 m3


Objekt je situován v Horní Lhotě u Blanska. Parcela je částí svažitého pozemku s  jihozápadní orientací směřující do údolí a s výhledem na protější pásmo svahů Hořického hřbetu.
Kompozice objektu představuje tři vzájemně volně propojené dvoupodlažní kubické hmoty , které se otevírají směrem do pozemku a dále na panorama údolí. Logika formy a její členění, případně otevření je komponovaná následujícím způsobem - severovýchodní vstupní část uzavřená, pobytová - jihozápadní strana otevřená. Významným prostorovým prvkem vnitřního života objektu je vzájemné propojování vnitřních prostor - interiér - exteriér - interiér. Členitost objektu vycházela z představy maximální propojení exteriéru s interiérem, avšak při zachování určité míry privátní povahy prostoru.
Vstupní část do objektu je navržena z příjezdové komunikace v místě předstupujícího nejvýše položeného křídla objektu ve kterém se v přízemí nachází šatna, kuchyň s jídelnou a hlavní vertikální komunikace - schodiště. V místě komunikačního uzlu (schodiště, jídelna kuchyň) je navrženo napojení druhého křídla s obývacím pokojem s krbem. V navazujícím třetím křídle je situována technická místnost , fitnes se saunou a sprchou. Všechna tři křídla jsou v úrovni přízemí vzájemně propojena venkovní terasou. V druhém podlaží se nachází pracovna s knihovnou, ložnice rodičů se samostatnou koupelnou a dva dětské pokoje s koupelnou a terasa.
7 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Nádhera
Daniel John
10.05.07 11:43
fajn
misko
10.05.07 12:20
???
novotný
10.05.07 07:35
takhle ne
7z7z
10.05.07 08:57
souhlas - takhle ne
pipe
10.05.07 09:28
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od ATX Architekti, s.r.o.