Vila

Vila
Umístění
Novostavba vily je umístěna na parcele k.ú. Stará Plesná. Vila je umístěna v severovýchodní části rovinaté parcely.

Architektonické řešení
Základním kompozičním principem je proložení, horizontálně orientovaných kvádrů s výrazným vyložením druhého nadzemního podlaží v jižním průčelí. Ve východním průčelí je fasáda oživena proskleným schodištěm. Pro objekt vily je charakteristické střídání plných ploch s plošným prosklením a kombinace použitých materiálů ve strukturách - výrazný obklad dřevem druhého nadzemního podlaží.

Dispoziční řešení
Samostatně stojící vila je postavena na půdoryse nerovnoramenného kříže. Dům je navržený částečně dvoupodlažní, nepodsklepený s plochou střechou. V jednopodlažních částech domu jsou umístěny pomocné prostory, garáž, krytý bazén. Dvoupodlažní část je obytná se zónovým dělením. Přízemí zaujímá společenská část - obytný prostor, druhé nadzemní podlaží část klidová - ložnice a pkoje se zázemím. Všechny společenské prostory se plošným prosklením velkoryse otevírají do objektem rodinného domu vymezeného "atria".

Vstup do objektu je navržen přes vstupní halu přístupnou ze závětří. Z haly je po levé straně od vstupu umístěna pracovna a místnost určená pro domácí práce a technické zázemí domu. Na pravo jsou situovány vstupy do průchozí šatny a hygienického zázemí (WC, sprcha), které jsou propojeny s bazénem a vlastním technologickým zázemím. Dále je z haly přístupná kuchyně, velkoryse dimenzovaný obytný prostor s krbem a přímým jednoramenným schodištěm do druhého nadzemního podlaží. Na pobytové místnosti navazují terasy a k severnímu průčelí je přisazena dvojgaráž.
Ve druhém nadzemním podlaží jsou z chodby přístupny dva pokoje s vlastní, společnou, koupelnou s WC, šatna, hlavní koupelna s WC a ložnice. Z ložnice a hlavní koupelny je dále přístupná terasa na střeše jednopodlažní části.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Jan Zelinka, David Wittassek