Metzo College

Metzo College
Adresa: Zaagmolenpad 22, Doetinchem, Nizozemí
Realizace:2007
Užitná plocha:16000 m2


    Návrh EEA umožňuje klientovo inovativní zaměření na prázdninovou výuku. Kompaktní tvar a vnitřní flexibilita vedou k účelnému využití prostoru. Charakter komplexu je dán pyramidálním tvarem, zavěšenou střešní zahradou a atriem. Zahrada na střeše nabízí soukromí, klid pro přemýšlení a relaxaci. Patio pod zelení je pak místem hemžení, setkávání, umožňuje každému vidět a být viděn. Dohromady tvoří společenské srdce domu.
    Otevřená dispozice jen s několika málo zdmi vychází z filozofie instituce - otevřenosti a transparentnosti. Většina prostor je multifunkční a připravena na změny podle aktuálních potřeb školy.
    Každé oddělení má svou vymezenou půdu, ale žádná se nestraní ostatních. Osobitost a pospolitost, soulad a rozmanitost zde mohou být pod jednou střechou. Tělocvična - černá krabice bez potřeby denního světla je navržena tak, aby byla veřejnosti přístupná i mimo dobu provozu školy.
    Návrh budovy dovoluje škole být v kontaktu s veřejností několika způsoby. Jasný tvar a rozehraná fasáda se jako značka v krajině diskrétně vynořují z okolní zelené plochy. Proměnlivost a otevřenost z něj dělá hodnotný přírůstek města Doetinchemu.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od EEA