Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Přístavba bazénu k rodinnému domu

Autor: KAHA Atelier | Karel Hašek
Adresa: Česká republika
Realizace: 2016

Přání investora bylo vybudovat na pozemku se stávající rodinným domem:
-    kryté stání pro automobily,
-    plot, který zajistí větší soukromí na pozemku,
-    obnovit stávající přírodní skalku,
-    vybudovat bazén s terasou v zahradě takovým způsobem, aby navozoval pobyt na lodi či molu

Poslední přání, které vypadalo nerealisticky a nebyl proto na to kladen důraz, bylo srovnat svažitou zahradu do roviny, aby vzniklo více místa pro dětské hry.
Již na první návštěvě pozemku jsme měli jasno o konceptu. Stávající RD je umístěn na svažité parcele s jižní orientací a krásným výhledem na Novohradské hory. Věděli jsme, že tuto přidanou hodnotu místa musíme v našem návrhu využít na maximum.
Hledali jsme způsob, jak vytvořit z bazénu něco víc než jen díru v zemi plné vody, která je využívána pár týdnu v roce. Chtěli jsme, aby bazén působil designovému i v době, kdy není aktivně využíván. Z tohoto důvodu jsme umístili bazén do skalky v ose obývacího pokoje. Stávající okenní otvor v domě jsme zvětšili na šířku bazénu a zasklili ho bezrámovým oknem, kterým jsme podpořili nerušený výhled na novohradské hory podtržené vodní hladinou. Hranice mezi exteriérem a interiérem je minimální.  
K hmotě bazénu jsme připojili zahradní domek, jeho střecha slouží jako rozšířená terasa a celé jsme to výškově usadili cca 1 metr pod stávající terén, který jsme v konečné fázi rozhrnuli a vyrovnali tak zahradu (další bod zadání splněn). Pergola z ocelové konstrukce se skladem pro kola, venkovní skříně, bazén a zahradní domek obtékají dům jako pomyslná stuha. Vše je obloženo latěmi ze sibiřského modřínu a dochází tak designovému spojení všech nových konstrukcí.
Výhled z obývacího pokoje přes vodní hladinu se mění střídajícím ročním obdobím a díky tomu klienti zažívají stále novou atmosféru místa. I po třech letech užívaní jsou stále nadšeni a pro nás to je známka správně odvedené práce.

Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Petr Šmídek, 05.01.18
Návštěvnost: 3361 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Leden 2018
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2018
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.