Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     

Byt v srdci Prahy

Autor: Derner&Derner, DELICODE s.r.o. | Silvie Derner, Václav Derner
Adresa: Široká 9, Staré Město, Praha, Česká republika | mapa
Investor: Martin Fenin
Projekt: jaro 2013 Realizace: léto 2014
Užitná plocha: 80 m²

S: Když se řekne Staré město a Martin Fenin, co tě prvního napadne?
V: To bylo někdy začátkem roku 2013 - jeden z našich raných projektů na skvělé adrese s mladým investorem a fotbalistou v jedné osobě.

S: Pamatuješ, jak ta spolupráce vlastně začala?

V: Martin se tehdy obrátil na naše studio, jestli bychom mu nepomohli s výběrem bytu v centru Prahy, kam se příležitostně vracel. Povedlo se nám najít skvělou 3+1ku o rozloze cca. 80m² na velmi atraktivní adrese, která skýtala bohaté společenské vyžití ve dne i v noci.

S: Vybavíš si ještě, co tě na tom bytě nejvíc oslovilo?

V: Pod nánosem „opotřebení“ byla patrná původní krása a historická kvalita bytu, s velkými špaletovými okny, vysokými stropy a balkonem do vnitrobloku, který kdysi náležel ke kuchyni pro služku.

S: Jaké bylo Martinovo zadání, když s námi začal na studii spolupracovat?

Martinovi bylo tenkrát 27, bez závazků. Byt měl sloužit jako útočiště pro příležitostné přespání v Praze, ale chtěl v něm občas pořádat i menší společenské akce pro známé. Byt jsme proto rozdělili do dvou funkčních zón. Obytnou nebo spíš společenskou místnost jsme stavebně zvětšili na maximum. V centru této zóny stojí velký jídelní stůl s integrovaným varným centrem a prostorná sedací souprava, aby pojala větší počet hostů.

S: Jak je tedy členěná druhá zóna bytu?

V: Intimní část ložnice a privátní koupelny jsme schovali za repliku historických dveří (vedoucí z haly do zadního traktu bytu.) Vhodně umístěná, prostorná „walk-in-robe“ šatna tvoří zvukový filtr mezi denní a noční zónou. V nejklidnější části bytu se za stěnou z mléčného skla skrývá velkorysá koupelna se sprchovým koutem a volně stojící vanou. Původně malé a členité místností jsme vybourali, aby dostala privátní pánská koupelna náležitý prostor, ale také denní světlo s výstupem na balkon.

V: Provoz bytu jsme vyřešili elegantně. Ale vzpomeneš si, jak jsme hledali barevné a materiálové pojetí návrhu?
S: Martin neměl vysloveně materiálové či designové preference a důvěřoval našemu vkusu. Byt měl působit nadčasově, s respektem k původním historickým prvkům. Proto převažuje umírněná kombinace mořeného dřeva v tónu podlahy a bílých lakovaných prvků. Doplňky jsme ladili do šedé a černé. O to víc pak vyniknou například umělecké díla na zdech či další vybavení, kterými si Martin může kdykoliv jeho nový byt zútulnit.

Derner&Derner, DELICODE s.r.o.














Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Petr Šmídek, 12.10.17
Návštěvnost: 1603 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Říjen 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.