Spolužáci Filip Havliš a David Zámečník započali vzájemnou spolupráci již krátce po studiích prací na architektonických soutěžích. Tato spolupráce vyvrcholila roku 2011 založením volného sdružení, do kterého následně po škole přichází i Ondřej Novosad.
Absolventy brněnské fakulty architektury spojuje vědomí, že dobrá architektura je především kvalitní řemeslo a služba klientům. Zároveň s tím je to však i snaha vytvořit pro každé zadání, pro každého klienta jedinečný návrh šitý na míru a tzv. od studie, až po realizaci. Ověřili si během dlouholeté praxe, že jedině tak se dá garantovat kvalitní výsledek a konečná spokojenost na obou stranách.
Za dobu existence ateliér obdržel několik ocenění v architektonických soutěžích a jeho projekty i realizace byly publikovány v odborných médiích. Dosavad největším úspěchem architektů bylo vítězství v mezinárodní architektonické soutěži na Novou Kežmarskou chatu ve Vysokých Tatrách na Slovensku. Bez skromnosti se dá říct, že je to zatím jediný český atelier, který dokázal vyhrát mezinárodní architektonickou soutěž mimo území ČR /v Evropské Unii/.
Mimo vlastní ateliérovou tvorbu spolupracují architekti s Fakultou architektury ČVUT v Praze a dále s vybranými médii i na popularizaci architektury v České Republice.

Realizace a projekty