Richard Whitaker

*1933Tahoe City, USA
Hlavní obrázek
Biografie
Richard Whitaker opustil v roce 1965 Berkeley a University of California, aby se mohl stát ředitelem vzdělávací sekce AIA a výkonným ředitelem Svazu vysokých architektonických škol. Mezi 1967-71 vedl fakultu designu na University of Colorado v Boulder. 1971 se přestěhoval do Milwaukee, kde byl jedním ze zakladatelů fakulty architektury na University of Wisconsin. V následujících letech se stal ředitelem Školy architektury na chicagské University of Illinois, kde zavedl absolventský program a italské studijní programy v Římě a Miláně.
1980 byl děkanem UIC College of Architecture, Art, and Urban Planning, kde setrval až do roku 1991. Whitaker rozvíjel veřejné architektonické školy ve Spojených státech, Itálii, Anglii a Číně. Navíc jeho vlastní architektonická praxe v Coloradu a Chicagu získala řadu ocenění AIA design award.
Pracoval také jako člen Architektonického poradního sboru starosty Chicaga a školitel Architektonického vzdělávacího plánu v Louisianě, Wisconsinu, Illinois a Čínské lidové republice. Byl členem mnoha porot národních architektonických soutěží. Po ročním volnu v stráveném Itálii se Whiteker vrátil 1992 nazpět k učení v Chicagu. Současně vede svojí architektonickou praxi.

Realizace a projekty