Cochran

Andrea Cochran

2325 Third Street No. 210, CA 94107 San Francisco
+1 415 503 0060
+1 415 503 0070
acla@acochran.com
Zajímám se o různé zážitky a vjemy a o to, jak mohou být aplikovány v krajinářské architektuře. Všechno je závislé na místě. Pokud jste schopni vyladit pohyb lidí v prostoru, můžete také vyladit jejich vnímání tohoto prostoru.

Hlavní obrázek
Společnost Andrea Cochran Landscape Architecture byla založena roku 1998, ale jako krajinářská architektka působí Cochran již mnohem déle (1979 vystudovala Harvard Graduate School of Design). Ve své projekční kanceláři klade velký důraz na různorodost projektů a ráda pracuje s klienty, kteří jsou ochotní riskovat a zkoušet nové věci. K pětadvacátému výročí její práce byla vydána kniha Andrea Cochran: Landscapes.
Jako hlavní zdroje inspirace uvádí díla rané moderny krajinářských architektů, mezi které patří například Dan Kiley, Garrett Eckbo nebo James Rose. Jejich zahrady, navržené po roce 1930, považuje za skutečný ‘oživlý prostor‘. Za další silný inspirační zdroj považuje minimalistické umělce -  Roberta Irwina, který interpretoval lidské vnímání prostoru, nebo Freda Sandbacka.
Andrea Cochran je nazývána ‘mistryní minimalistických zahrad‘. Její krajiny jsou velmi jednoduché, klidné, čisté, přesné, ale nikoliv chladné. Mary Myers, autorka knihy Andrea Cochran: Landscapes, charakterizuje její práci jako ‘pravidelnou hru opakování a pořádku, koncert pohybu v krajině a prvky uspořádané do geometrické rozpravy‘. Práce Andrey Cochran se vyznačuje tvorbou přehledných, krásně a čistě provedených, vysoce využitelných prostor.  Velmi si zakládá na tom, aby příběhy jí vytvořených krajin byly v přímém dialogu s daným místem. Divoký habitus jednotlivých rostlin používá k rozostření hran ploch a objemů. Do svých návrhů používá takové materiály, které vždy naprosto věrně reflektují okolní prostředí. Materiály, jako je například cortenová ocel, jí dovolují tvořit ultratenké hrany a přechody a zároveň odrážejí zemité tóny půdy pod nimi. Při navrhování často navštěvuje ‘material room‘ ve své kanceláři – místnost, kde jsou stovky pečlivě označených plastových nádob s různými typy kamenů, kovů a jiných materiálů. ‘Je velmi užitečné se těch materiálů při navrhování dotknout‘, říká.
Mezi její nejznámější práce patří Portland Art Museum, Curran House Garden - San Francisco, Brookvale Residence – Hillsborrough, Stanford Residence – California, Stone Edge Farm – Sonoma, a celá řada dalších.
Je držitelkou celé řady významných ocenění – v poslední době získala již třikrát ocenění Cooper Hewitt National Design Award. Za své minimalistické zahrady získala také sedm ocenění od American Society of Landscape Architects.
0 komentářů
přidat komentář