Biografie
Tom Wiscombe se narodil roku 1970 v kalifornské La Jolla. Vystudoval magisterský program na UCLA a UC Berkeley. 1999 založil v Los Angeles ateliér Emergent, který je platformou pro výzkum v oblasti materiálů, technologií a systému prostřednictvím realizování forem. Emerget se obzvlášť zajímá o nerozvrstvený prostor – vytváření nové architektury za pomocí řady souvislých, funkčních vztahů mezi částmi stavby a jejími způsoby výstavby. Práce je z větší části založena na příkladech systémových teorií, vývojové vědy a filozofické diskuzi o úloze částí a celku.
Emergent se střídavě daří v mezinárodních soutěžích, jejich tvorba je zastoupena v muzejních sbírkách a je publikována v odborných periodikách.
Wiscombe byl deset let Senior Designer pravá ruka Wolfa D. PrixeCoop Himmelb(l)au. Měl na starosti takové projekty jako UFA Palast v Drážďanech, Musée des Confluences v Lyonu, Akron Art Museum a BMW World v Mnichově.
Jako pedagogog působil na UCLA, UC Berkeley a Uměleckoprůmyslové škole ve Vídni. V roce 2005 získal na UCB Esherick Chair of Architecture a v současnosti vyučuje na postgraduálním programu SCI-Arc.

Realizace a projekty